مراسم با شکوهی تحت عنوان (هماندیشی با علمای افغانستان) با همت سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل و با حضور علمای اهل سنت و شیعه افغانستان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از خبرگزاری فارس، شب گذشته مراسمی تحت عنوان (هماندیشی با علمای افغانستان) با همت سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل و با حضور علمای اهل سنت و شیعه افغانستان برگزار شد.
در این محفل که در سفارت جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، (محمدرضا بهرامی) سفیر ایران در کابل، (امینالدین مظفری) رئیس علمای افغانستان، (عبدالقادر ابراهیمی) معاون شورای اخوت اسلامی و (فیاض ارزگانی) نماینده شورای علمای شیعه افغانستان در آن به سخنرانی پرداختند.
سخنرانان این مراسم، با تأکید بر ضرورت استحکام روابط میان کابل–تهران، تصریح کردند: 2 کشور با توجه به مشترکات دینی، جغرافیایی، زبانی و تمدنی میتوانند در برابر نابسامانیها و ناملایمات سیاسی با هم متحد باشند.
ناامنی و بیثباتی برای افغانستان و ایران در این مراسم ضرر بزرگی بر پیکر جوامع ایرانی و افغانستانی دانسته شده و تأکید شد: ظرفیتها باید در راستای تأمین امنیت و توسعه سریع 2 کشور استفاده شود.
در این محفل، به نقش علما در استحکام وحدت میان جوامع اسلامی اشاره شد و صلح در افغانستان آرزوی دستیافتنی محسوب شد و سخنرانان تأکید کردند: علما باید در حمایت از آوارگان اخیر افغانستان نقش حمایتی بزرگی داشته باشند.
افراطگرایی و استکبار جهانی موارد دیگری بود که سخنرانان به آن پرداخته و تصریح کردند: تروریسم زاده و پرورده دشمنان اسلام بوده و آنان تلاش دارند که از اسلام واحد، اسلام معتدل و اسلام افراطی بسازند.
نقش وحدتآفرین علما
(محمدرضا بهرامی) سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل که نخستین سخنران بود به نقش و جایگاه علما در استحکام وحدت میان جامعه افغانستان اشاره کرد و گفت: در طول تاریخ علما و دانشمندان دینی جایگاه ویژهای در وحدتآفرینی میان اقوام و مذاهب افغانستان داشتند.
بهرامی تصریح کرد: در زمان جهاد و مقاومت ملت شریف افغانستان، علما این جایگاه خود را حفظ کرده و اکنون ضرورت دارد تا آنان این نقش خود را تقویت کرده و نگذارند جامعه افغانستان به چندپارچگی دچار شود.
وی با بیان اینکه نقش علما در وحدتآفرینی در تمام جوامع اسلامی موثر است، گفت: علما باید جهت پیشرفت و توسعه سریع جوامع اسلامی به این نقش وفادار باقی مانده و در راستای پیشرفت و توسعه جهان اسلام کوشا باشند.
در کنار دولت و ملت افغانستان میمانیم
سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل در ادامه سخنان خود به تبیین دیدگاه نظام جمهوری اسلامی ایران در قبال دولت کابل و ملت افغانستان پرداخت و گفت: دولت تهران همواره در کنار دولت و ملت افغانستان بوده و در این جایگاه باقی خواهد ماند.
وی افزود: تاریخ نشان میدهد که ایران و افغانستان به عنوان 2 کشور مستقل با 2 جغرافیای سیاسی و دولتهای مستقل همواره پابندی متقابل به هم داشتهاند.
تأثیرپذیری ایران از ثبات و ناامنیهای افغانستان
بهرامی با اشاره به افزایش ناامنیها در افغانستان و تحولات اخیر امنیتی در شمال این کشور، گفت: ایران از این تحولات متأثر میشود، زیرا ناامنی در یک کشور تأثیرات مستقیمی بر همسایگان آن کشور دارد.
وی گفت: همانگونه که ناامنی بر دیگر کشورها تأثیرگذار است، ثبات و توسعه افغانستان به ایران نیز موثر است، بنابرین جمهوری اسلامی ایران همواره در توسعه سریع دولت و ملت افغانستان تأکید داشته است.
بهرامی ناامنی را ضربه بزرگی به ظرفیتهای موجود افغانستان دانست و گفت: اگر این ظرفیتها در توسعه و پیشرفت بکار گرفته شود، نقش موثری در پیشرفت کشورهای منطقه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه دولت کابل محور سیاست جمهوری اسلامی ایران است، گفت: بهبود اوضاع سیاسی و اقتصادی در افغانستان را از مجرای دولت این کشور در مییابیم.
صلح آرزویی دستیافتنی است
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ادامه سخنان خود به موضوع صلح افغانستان اشاره کرد و گفت: صلح برای افغانستانیها آرزوی دستیافتنی و میسرشدنی است به همین دلیل دولت تهران همیشه به استقرار صلح و ثبات در افغانستان تأکید داشته است.
وی با ابراز علاقمندی به برقراری صلح دائمی در افغانستان، گفت: صلح تنها راه برای رسیدن دولت و ملت افغانستان به پیشرفت و رفاه است.
وی با بیان اینکه دولت و ملت ایران در تمام عرصهها در کنار دولت و ملت افغانستان است، گفت: امیدواریم به زودی صلح و ثبات در افغانستان برقرار شده و افغانستانیها زندگی بهدور از جنگ و خشونت داشته باشند.
نقش حمایتی علما از آوارگان قندوز
بهرامی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به ناامنیهای شمال و آواره شدن هزاران شهروند قندوزی، گفت: علما در راستای حمایت از این آوارگان باید نقش ارزندهای داشته باشند.
وی با اشاره به فرا رسیدن سرمای زمستان گفت: این سرما میتواند برای آوارگان قندوز خطرآفرین و مشکلزا باشد و به همین دلیل ما در تلاش همکاری با این آوارگان هستیم.
افراطگرایی از جمله (منکرات) است
در ادامه این مراسم، (امینالدین مظفری) رئیس علمای افغانستان با استقبال از برگزاری این محفل، گفت: هماندیشی با وجود اشتراکات موجود میان ملتهای افغانستان و ایران یک گام نیک و ستودنی است.
وی تصریح کرد: اسلام و پیروی از این دین مقدس الهی یکی از بزرگترین مشترکات 2 کشور به حساب آمده و سفارت جمهوری اسلامی ایران در جهت روشنی افکار عمومی از اسلام وظیفه دینی خود را اجرا کرده است.
این عالم اهل سنت افغانستان اعتدال را روح دین اسلام دانست و گفت: مسلمانان به میانهروی و اعتدال فراخوانده شدهاند و افراط در اسلام نهتنها جایی ندارد، بلکه از جمله منکرات این دین به شمار میرود.
مظفری با بیان اینکه اسلام افراط و تفریط را نکوهش میکند، گفت: کسانی که مسلمانان را به افراطگرایی دعوت میکنند، دشمنان بزرگ این آئین آسمانی هستند که تفرقه مذهبی در رأس اهداف شوم آنان قرار دارد.
وی به نقش وحدتآفرین علما در جامعه افغانستان اشاره کرد و گفت: علما باید اخوت و برادری را میان مسلمانان حفظ کرده و نگذارند به تفرقه دچار شوند، زیرا در صورتی که علما نقش خود را به خوبی ایفا نکنند، در کنار سایر شهروندان، آنان نیز متحمل خسارت خواهند شد.
نقش علما در مقابله با افراط
(عبدالقادر ابراهیمی) معاون شورای اخوت اسلامی پس از مظفری به ایراد سخن پرداخت و با تأکید بر اینکه افراطگرایی در اسلام جایی ندارد، گفت: اسلام از افراطگریها زیانهای زیادی را متحمل شده است.
وی گفت: افراط، دین، مذهب، قوم، رسم و آئین را نمیشناسد، به همین دلیل علما و اندیشمندان دینی باید برای پایان افراطگرایی در جوامع اسلامی دست بکار شوند و نقش بارزی که در این راستا دارند، را ایفا کنند.
تروریسم ابزار خارجیها برای سلطه بر مسلمانان
(فیاض ارزگانی) نماینده شورای علمای شیعه افغانستان که در محفل هماندیشی با علمای افغانستان آخرین سخنران بود به جایگاه و پایگاه افراطگراها و تروریسم اشاراتی کرد و گفت: پدیده تروریسم در جهان اسلام بهویژه افغانستان ابزار خارجیها برای تسلط بر مسلمانان است.
وی رهایی از افراطگرایی را بسیار آسان دانست و گفت: اگر از قرآن کریم بهرهمند شویم به زودی از ابزارهای خارجی نجات خواهیم یافت.
وی در ادامه گفت: قرآن موضع دین اسلام در برابر ترور و تروریسم را مشخص کرده، همانطوری که کشتن یک انسان را به مثابه کشتن تمام انسانها دانسته که در هیچ دین و آئینی به این حد در برابر تروریسم تعیین تکلیف نشده است.
این عالم شیعه افغانستانی با تأکید بر اینکه تروریسم ابزار دشمنان اسلام است، گفت: یکی از شگردهای استکبار جهانی این است که تروریسم را ساخته و به جان مسلمانان میاندازد.
نماینده شورای علمای شیعه افغانستان با بیان اینکه جوامع اسلامی به رهبری که دارای دانش سیاسی و دینی ناب باشد، نیازمند هستند، گفت: علما باید به جوانان معرفت دینی داده و نگذارند تا آنان وسیله و ابزار دشمنان اسلام شوند.
/انتهای پیام/
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/4310